Mikko Malinen, Isak Arvidsson och Pablo Figueroa spelade för Fair Play i seriematchen mot Falkenberg. Foto: Jonas Widerberg

Fair Play på jakt efter nya SM-guld

Tennis Fair Play TK:s damlag är klart för SM-slutspel i Helsingborg. På söndagen besegrade klubbens herrlag Falkenberg med 3-1 och är på väg att göra damlaget sällskap i slutspelet.

SM-slutspelet i tennis har avgjorts i samband med SM-veckan de senaste tre åren. Fair Play har tagit full pott – tre raka guld på både herr- och damsidan. Nu är klubbens damlag klart för årets slutspel efter lördagens 4–0-seger borta mot Höllvikens TK. Och på söndagen kopplade Fair Plays herrar greppet om en slutspelsplats när Falkenbergs TK besegrades med 3-1 i matcher på Hästhagens IP. I Malmölaget gjorde Isak Arvidsson en spännande comeback efter ett långt uppehåll. Senaste tävlingsmatchen var SM-finalen mot Solna TK i mitten av december förra året.
– En helt okej insats. Jag är lite förvånad över att det kändes så bra, men spelet finns väl där, säger Isak Arvidsson, som gav hemmalaget ledningen när han nollade Arvid Hjalte på förstasingeln.
Under våren har Arvidsson jobbat som tränare i Båstad.
– Det blir att man står och slår på bollen mycket, men det har inte blivit så många egna pass, säger han.
I juli väntar seriespel i Tyskland för 25-åringen.
– Det kommer att bli riktigt tufft. Man får börja smygträna nu för att komma i form, säger han.

Fair Play gick fram till 2–0 när Mikko Malinen slog Ernst Näslund i raka set på tredjesingeln. Pablo Figueroa tog dessutom hem första set mot Kevin Candido Magnusson, men Fair Play-spelaren sträckte en muskel i ryggen i början av andra set och förlorade matchen i supertiebreak. Arvidsson/Malinen säkrade senare Fair Plays fjärde raka seger när de tog hem dubbeln. 6-3, 6-1 skrevs setsiffrorna till mot Candido Magnusson/Näslund.
– En ganska komfortabel seger även om Pablo skadade ryggen och inte kunde spela för fullt. Isak och Mikko spelade stadigt i singlarna och i dubbeln, säger Fair Plays lagledare Robin Borg.

Nästa helg avslutas seriespelet. För Fair Play väntar bortamatch i Lund mot ATL.
– De har ett bra lag, men vi har stor chans att vinna den matchen också. Vi får se hur Pablo känner sig senare i veckan. Men det ska bli kul att möta ATL och vi siktar naturligtvis på att ta oss till SM-veckan i Helsingborg, säger Borg.
SM-slutspelet avgörs på Pålsjö tennisbanor 2-3 juli.

×