Rallysprint i Eslöv idag

RALLY I dag är det dags för den tredje upplagan av Bil-Månsson Rallysprint, ett varvlopp på asfalt i Eslöv, med totalt 22,5 km ss, fördelat på tre heat.

Totalt 64 ekipage ställer upp. Start och mål är på Bil-Månsson Eslöv och sträckan ligger på Gryby industriområde. Första start klockan 10.30. Rallysprinten ingår i Södras RS-DM, B- C-förarcupen och Asfaltcupen i Södra.
I år skänker huvudsponsorn Bil-Månsson totalt 10 000 kronor i prispengar, fördelat på snabbaste trimmade bil och snabbaste standard bil.

I den trimmade bilklassen ligger förra årets totalvinnare, Simrishamns MK:s Joacim Grahn i sin Ford Focus WRC, bäst till för att ta hem prischecken Hörbys Jocke Kristiansson och Hässleholms Rolf Grybb tillhör utmanarna.
Favorit i den otrimmade klassen är Hässleholms MK:s Peter Vestlund i sin Grupp F BMW.

Arrangerande Eslövs MK flaggar för att stans egen rallykung, den ”gamle asfaltkungen” Mats Andersson, ställer upp och tar med hela familjen sig. Mats kör i sin Opel Adam R2 och pappa Östen i sin Opel Astra Kitcar, dottern Frida kör Opel Kadett Grupp H och sonen Simon får göra förarpremiär i Erik Harryssons Renault Mégane Grupp F.

En nyhet för i år är att Sebastian Bourghardt från Rallyradion kommer vara speaker vid publikplatsen vid före detta Volvo Truckcenter.

×