Birgersson hjälte när Lunds BK vann

Fotboll Lunds BK är tillbaka på vinnarspåret i division 1 södra. Andreas Birgersson blev stor hjälte med dubbla fullträffar i bortaderbyt mot Eskilsminne IF. Segermålet satte LBK-anfallaren i 78:e minuten.
– Jätteviktigt med en trepoängare nu när vi haft ett par tunga förluster, säger Stefan Jansson, tränare i Lunds BK, efter 3–2-segern.

Gästande Lund fick en kalasstart på Harlyckans IP och tog ledningen redan i femte minuten genom Norlla Amiri. Skytteligaledaren Andreas Birgersson utökade till 2–0 tio minuter senare.
– Vi har kommit i underläge i många matcher, så vi var verkligen fokuserade i början. Vi gick fram till 2-0 rätt fort och spelade jättebra. Första halvlek var en av de bättre halvlekarna i år, säger Jansson.

Ett formstarkt Eskilsminne, som hade tre raka segrar inför derbyt, vaknade till liv i andra halvlek. Med två mål såg Emil Åberg till att ställningen plötsligt var 2-2.
– När man bara ska försöka ligga rätt i positionerna tappar man i aggressivitet. Det var tungt att tappa ledningen, men starkt att komma tillbaka och vinna med 3–2, säger Jansson.

Det var Birgersson som klev fram igen. I 78:e minuten hann LBK-anfallaren före hemmamålvakten Pontus Löfvenmark på en djupledsboll och placerade in 3–2.
– Vi hade väl en varsin halvlek, men med lite övervikt till oss. Jag tycker vi hade bra kontroll på händelserna i slutet av matchen, säger Jansson.
I och med segern klättrar LBK förbi Ängelholms FF i tabellen och upp till sjunde plats.

×