Vill se turistbyrå i Uppåkra

UPPÅKRA Turismen i Staffanstorp bör utvecklas med Uppåkra Arkeologiska Center som det självklara navet.

Det tycker Torbjörn Lövendahl (S) som i en motion föreslår att en turistbyrå upprättas vid Uppåkra Arkeologiska Center, om stiftelsen är med på idén. Uppåkra är det stora bidraget till skånsk besöksnäring, en verksamhet med en i det närmaste obegränsad utvecklingspotential, säger Torbjörn Lövendahl.
– Uppåkra ska vara en plats som förlöser tankar och känslor för vem vi är och vad som format vårt samhälle. Uppåkra är i grunden en kosmopolitisk plats och ska vara attraktiv för människor från både när och fjärran.
Torbjörn Lövendahl tycker en turistbyrå har sin självklara plats vid UAC men pekar också på annat som kommunen kan utveckla. Allt från hembygdsgård till smedja, Kulturforum Esarp, Traktormuseum, Jakriborg, många fina kyrkor med mera.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×