Malmö FF:s Anders Christiansen kysser bucklan då han firar med laget att de är svenska mästare 2017. Foto: Emil Langvad / TT

Anders Christiansen gör comeback i MFF

Fotboll Klockan tolv idag presenterar Malmö FF en ny spelare i sin A-trupp.

Regerande mästarna Malmö FF har haft en tung inledning på säsongen och har bara skrapat ihop 15 poäng på tolv matcher. Man ligger just nu på en tiondeplats i tabellen.

På lördagen presenteras en nygammal förstärkning. Anders Christiansen som lämnade MFF i januari för beligiska Gent gör comeback. Redan på måndag börjar han träna med klubben men kan på grund av övergångsregler inte registreras för tävlingsspel förrän den 17 juli.

Dansken som gjort två sm-guldvinnande säsonger med Malmö FF tidigare utsågs förra året till årets mittfältare och årets mest värdefulla spelare. Han har nu skrovit på ett kontrakt fram till och med 2022.

– Han var väldigt framgångsrik här under den förra perioden och tillförde mycket på det centrala mittfältet, både offensivt och defensivt. Särskilt i det offensiva spelet där han bidrog med både assists och mål. Han har förmågan att lösa upp svåra knutar, säger sportchefen Daniel Andersson till klubbens hemsida.
– Vi har haft kontakt hela tiden. Han trivdes väldigt bra i Malmö och kommer hem igen för att ta ny fart tillsammans med laget. Även om vi hoppas på att få behålla honom en längre tid är vi medvetna om att skickliga spelare som Anders drar till sig intresse.

Själv säger Anders Christiansen:
– Jag har samma ambition som när jag kom för två och ett halvt år sedan. Vinna matcher, vinna titlar och spela bra fotboll. Jag vill bli en så bra fotbollsspelare som möjligt och kommer det anbud är det något man får överväga då. Men jag stannar gärna här länge. Man ska trivas både på och utanför planen.

Läs mer:

Sport i dag

Sportresultat