På nya plattan ”Back in Nashville” sjunger Lasse Sigfridsson bland annat duett med barnbarnet Ängla. Singeln På samma scen är redan släppt. Foto: Amanda Sigfridsson

Lasse tar familjen till hjälp på nya plattan

När det var dags för Lasse Sigfridsson att spela in ännu ett soloalbum vände han på nytt blicken mot countryns Mecka, Nashville. I morgon släpps resultatet av hans senaste resa dit, ”Back in Nashville”.
– Jag gillade soundet på plattan På mitt sätt, så jag tänkte redan då att ska jag göra en platta till är det där jag ska spela in den, säger han.

Det har gått tre år sedan Lasse Sigfridsson, med ett förflutet i Lasse Stefanz, första gången åkte till Nashville för att spela in ett album. I april i år åkte han tillbaka för en ny inspelningssejour.
Resultatet, ”Back in Nashville” består av 14 låtar – en hel del nyskrivna och några covers.

Bland låtskrivarna finns namn som Michael Saxell, som Lasse Sigfridsson samarbetat med många gånger förut, Mats Larsson och Peter Nord. Och så en helt ny bekantskap i form av Dan Hylander.
– Vi träffades på ett företagsgig i vintras och hade ett väldigt trevligt samtal som resulterade i att han skickade en låt till mig. Det blev jag naturligtvis väldigt glad för, säger Lasse Sigfridsson.

På plattan finns också duetten På samma scen som han gör med sondottern Ängla, snart 14 år.
– Vi har alltid pratat om att hon skulle vara med och sjunga på min platta, men ska man sjunga med sitt barnbarn måste man ha en text som passar oss båda och dessutom en melodi som både hon och jag tycker är schyst. Men så fick jag en låt av Mats Larsson och Peter Nord som jag tyckte var rätt svängig. Ängla tyckte också den var bra, men vi behövde en ny text, som handlade lite mer om Ängla och mig som personer, förklarar Lasse Sigfridsson.

Idén till texten fick farfar Lasse en gång när han hade de tre barnbarnen i bilen och kunde lyssna till hur de diskuterade musik i baksätet.
– De drog upp Lady Gaga och Justin Bieber så för att skoja lite med dem sa jag att de skulle få lyssna på lite riktig musik och satte på min nya cd som precis kommit. Då blev det diskussioner där bak om att det var töntigt. Då fick jag idén om att det är precis det vi ska sjunga om, säger Lasse Sigfridsson och skrattar.

Hur känns det att sjunga med sitt barnbarn?
– Jag har sjungit mycket med min son Emil, så att nu få sjunga med Emils barn också är fantastiskt. Det är underbart att sjunga med henne. Och hon kommer att gå väldigt långt så jag är glad över att ha med henne på min platta.
Med på plattan finns också en duett med sonen Emil och en med amerikanska sångerskan Trenna Barnes.

Till skillnad från förra inspelningen i Nashville jobbade Lasse Sigfridsson den här gången med en amerikansk producent, Dan Drilling.
– Det var väldigt spännande, för han hade sitt sätt att coacha på. Jag lärde mig väldigt mycket, säger Lasse Sigfridsson, som också uppskattade samarbetet med de amerikanska musikerna.

Är det countryn som ligger dig varmast om hjärtat numera?
– Jag säger som Charlie Norman – det finns bra musik och dålig musik och jag gillar bra musik. Men jag har nog tagit klivet från dansbandslåtarna och -soundet och gått mer mot countryhållet. Det är kul att göra de låtarna ute.

På tal om att spela ute väntar en hel del av den varan för honom i sommar. Och i höst ska han göra konserthusturnén Dansbandskalaset med artistkollegor som bland annat Christina Lindberg och Thorleif Torstensson.

Du fyllde 65 år för ett par veckor sedan. Inga planer på att gå i pension?
– Pension, vad är det, säger Lasse Sigfridsson och skrattar.
– Är man musiker och sångare kan man hålla på så länge man vill och tycker det är kul. Fast man kan ju pensionera sig på så sätt att man tackar nej till sådant man inte tycker är kul, och kanske inte spela varje dag. Men jag har många planer ännu.

×