Adam Olofsson och Astrit Seljmani gjorde målen när Torns IF slog topplaget Oskarshamn med 2-1. Foto: Artur G Bliding

Torns IF tog stabil seger mot topplaget

FOTBOLL Poängtapp två matcher i rad fick räcka. När Torns IF tog emot delade serieledaren Oskarshamn på soliga Stångby IP blev det tre nya poäng och fortsatt häng på toppstriden i tabellen.

– Tuff match, men i den första halvleken spelade vi ut dem totalt, tyckte Astrit Seljmani som skapade massvis med lägen åt sitt lag med sina löpningar och som gjorde 2-0 efter en halvtimmes spel.
Då hade redan Adam Olofsson gjort 1-0 (efter 18 minuter) på en snygg nick efter hörna.
Torns hade bara mäktat med att göra tre mål på sina fem seriematcher under maj månad och nu låg fokus på att producera mer, vilket tränaren Richard ”Kalle” Ringhov också påpekade i matchprogrammet.

Det lyckades man bra med.
– Vi har tränat mycket på att komma runt bättre på kanterna, hitta fler kombinationer och hota motståndarna mer. Jag tror inte att Oskarshamn var förberedda på att vi skulle spela lite annorlunda, de verkade överraskade av vår fart, sa Astrit Seljmani.
I den andra halvleken inledde emellertid gästerna bäst och skapade också ett hyfsat offensivt tryck. Dock utan de där riktigt heta målchanserna. Efter 50 minuters spel bet man sig emellertid fast med tre hörnor i rad och på den tredje kom reduceringen, 2-1.

Efter det hade emellertid Oskarshamn inte mycket värt att skriva om. Däremot radade Torns IF upp fyra-fem riktigt heta chanser som kunde ha stängt matchen helt. Nu blev det inga fler mål, men om något av lagen låg nära ytterligare en fullträff så var det hemmalaget.
– Vi hade många domslut emot oss i början av den andra halvleken och till slut fick de in ett mål. men efter det stängde vi matchen, sa Seljmani.
”Kalle” Ringhov var mycket nöjd efter slutsignalen. Tre nya poäng innebär att Stångbylaget plookat 20 poäng på de tio första omgångarna och skuggar topplagen Mjällby, Oskarshamn och Tvååker.
I nästa match, på hemmaplan igen, tar TIF emot just Tvååker och kan då i händelse av en ny seger på allvar utmana i söderettans toppstrid.
– Jag är mest nöjd med att killarna spelade så lugnt och stabilt och inte blev stressade trots att Oskarshamn fick in sin reducering, berömde Ringhov.

×