Amanda Bengtsson. Foto: Lunds VK

Damtruppen snart komplett i Lunds VK

VOLLEYBOLL Lunds VK har skrivit kontrakt med talangfulla Amanda Bengtsson från Kristianstad och dessutom förlängt med centern Helena Thulin.

– Vi är mycket nöjda med att ha signerat Amanda till klubben och gjort klart med en fortsättning för Helena, uppger klubbchefen Stefan Sjöström i pressutskick från Lunds VK.
– Amanda har alla förutsättningar till en framgångsrik elitkarriär och vi tror att hon kommer att utvecklas mycket redan denna första säsong i elitserien. Helena har gjort stora framsteg under sin första elitseriesäsong och med hennes vilja att fortsätta utvecklas är jag övertygad om att vi kommer att få se mycket mer av henne säsongen som kommer.
– Det är otroligt sjukt och roligt att få en chans som denna. Ser extremt mycket fram emot att utvecklas som volleybollspelare, utbrister Amanda.
– Jag har aldrig förut spelat på denna nivå och när jag fick chansen kändes det självklart för mig att ta den. Klubben jag spelade i innan, KFUM Kristianstad, hade inte tillräckligt med spelare för att fylla damlaget nästa säsong, så jag hade redan tänkt söka efter en annan klubb att spela i. Dessutom är tjejerna mycket trevliga och det känns som att det är en bra stämning i laget.
– Lunds VK:s damelittrupp är snart komplett och tränarna ligger redan långt framme med planeringen inför kommande säsong, upplyser klubbchef Sjöström.

Sportresultat

Sport i dag