Ett halvt varv från målgången rasade motorn och bilen började brinna. William Nilsson från Tomelilla låg då trea, men fick bryta och slutade sexa. Foto: Jakub Nitka

Brand stoppade Williams palljakt i Arvika

RALLYCROSS RallyX Nordic-deltävlingen på Westombanan i Arvika blev en ovanligt het historia för William Nilsson, inte bara för den tropiska värmens skull utan också för att hans bil började brinna på det sista finalvarvet.

Då låg 18-åringen från Tomelilla på tredje plats, men efter motorraset och bilbranden tvingades han bryta och nöja sig med en slutlig sjätteplats.
– Jag är jäkligt besviken. medger Nilsson i ett pressmeddelande.
– Surt!
Det var säsongens andra deltävling i RallyX Nordic som kördes i Arvika. JC Raceteknik-föraren William Nilsson inledde med snabbaste tider under träningarna, behöll den höga farten och kvalificerade sig till både semifinal och final. Där blev det sålunda ett abrupt stopp. Ändå ledde sjätteplatsen till klättring uppåt i den sammanlagda mästerskapstabellen, från sexa till fyra.
– Jag är jäkligt besviken. Jag hade oftast snabbaste varvtiderna, så att det gick så här känns surt. Redan på andra finalvarvet började jag känna att något inte stämde, motorn tappade effekt. Ett halvt från mål rasade motorn, det började läcka olja och sedan brinna, säger Nilsson
Den kommande helgen är det dags för ny tävling.
Den tredje deltävlingen av RX2 International Series väntar. Skådeplats blir norska Hell.
– Det är bara att försöka ladda om så snabbt som möjligt. Jag har kört på Hell tidigare och kom fyra där i fjor, uppger William.