Emma Berg och Elsa Dahlrot från Hvilan utbildning. Foto: Claes Hall

De vann Best in show

Malmö "Proffslig finish" och "Sinne för detaljer" var juryns motiveringar på Malmö Garden Show.

Klockan 11 på fredagen kom resultatet i utställningstävlingen för trädgård. Hvilan utbildning med deras utställning ”Kaffe med dopp” vann med motiveringen:

En trädgård som verkligen har utnyttjat sin plats på området och som lyckats få till proportioner och rumslighet på ett fulländat sätt. Med intresseväckande nivåer och harmoniska flöden har en trädgård med sammanhållen design skapats. Valet av växter och hur de komponerats håller hög klass och vore hållbart över tid. Även när det kommer till samspelet mellan växter och hårda material finns det saker att upptäcka. Allt detta i kombination med hög hantverksskicklighet och proffsigt utförd finish, gjorde att juryns val föll på just denna trädgård.”

Vinnaren i Best in Show i trädgårdsutställningen blev Hvilan utbildning med ”Kaffe med dopp”. Foto: Claes Hall

 

Strax därpå korades vinnaren av balkongutställningen. Här segrade än en gång Hvilan utbildning med balkongen ”Poppy’s show” med motiveringen:

 I en välgjord, vacker och inbjudande balkongmiljö med sinne för detaljer och elegans. En balkong med inspirerande och realistiska funktioner. Vi i juryn skulle vilja se ännu mer av det här fantastiska floristiska hantverket!””

Årets ”Best in show-nyhet” av Pocket Gardens blev Felicia Svensson med bidraget ”Trädens reinkarnation” med motiveringen:

”Denna trädgård erbjuder oss förnimmelsen av ett alldeles nytt och spännande rum där vi gärna skulle slå oss ned. Fantastisk och fängslande växtkomposition tillika färgval med tydliga koncept som känns både applicerbart och inbjudande. Vä utfört in i minsta detalj. I sommar kommer absolut juryn ta med sig litteraturen ut i naturen.”

Till årets sommarblomma 2018 utsågs blomman ”Sommarljus” (Gaura lindheimen). Priset delades ut av trädgårdsmästare John Taylor.

Läs mer:

Dagens fråga

ID-bedrägerierna ökar - är du orolig för att drabbas?

Loading ... Loading ...

Webbkryss