Martin Kalén, Ulf Andersson, Linnea Roddar, Lotta Oredsson, Lena Axelsson (S), Mattias Nilsson, Bruno Lindquist, Janna Eriksson, Mladen Puric och Graciette Litzberg arrangerar nationaldagsfirandet på Svaneholms slott den 6 juni. Foto: Catharina Nilsson
Mattias Nilsson, Ulf Andersson, Lena Axelsson, Bruno Lindquist, Graciette Litzberg, Janna Eriksson, Lotta Oredsson och Mladen Puric planerar festligheter för nationaldagen tillsammans.

Dansant nationaldagsfirande vid slottet

Skurup Nationaldagsfirandet på Svaneholms slott går i dansens och samarbetets tecken i år.
Alla aktörer på slottet arrangerar tillsammans.

I tre och en halv timme blir det underhållning på Svaneholms slott på Nationaldagen.
På scenen står slottsfrun Eva Ehrensvärd (alias Janna Eriksson) och leder publiken genom dagens höjdpunkter.
Dansprofessor Eva-Helen Ulvros kommer och berättar om dansens betydelse i samhället och barn och ungdomar från kulturskolan visar upp jazz och steetdance som de övat in tillsammans med danspedagog Graciette Litzberg.

En prisad dansare från Malmö, Loui Indriana, kommer att visa det senaste inom steetdance.
Publiken kommer också att få se kinesisk dans och eventuellt syrisk dans.
Danstemat har kommit till som en förenande kraft i år då alla aktörer på slottet tillsammans med kommunen har planerat och processat programmet.

Museiföreningen ser till att det blir spökvandring. En aktivitet som inte kräver någon taktkänsla alls, bara lagom starka nerver.
– Den riktar sig till barnen, avslöjar ordförande Bruno Lindquist som hintar om att han kanske ska stå i något hörn i ett vitt lakan.
Restaurangen på slottet har tagit fram en picnic-korg som ska passa dagens evenemang och det är även öppet i restaurangen för den som vill äta middag där.
Arrangemanget pågår mellan 13.00 och 16.30 och det går bra att åka tåg gratis till slottet denna dag. Mellan klockan tolv och tjugo i två går turisttåget i skytteltrafik mellan slottet och Skurups centrum.

Kommunens föreningsliv är representerat av sju föreningar. Bland annat får gästerna prova på bågskytte och boule vid slottet.
Som vanligt delar kommunfullmäktiges ordförande ut idrottspriset, kulturpriset och kulturstipendierna.

Ordförande Lena Axelsson (S) konstaterar att det här arrangemanget är gjort i andan av ”platsen för det goda livet”, det varumärke som kommunen nyligen har börjat använda för att beskriva kommunen och dess förenande krafter.
– Det finns ingen konkurrens, vi gör det här tillsammans för kommunens invånare, säger Lena Axelsson.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×