Albert Ek fick träffa en riktig polis, Christer Stålhandske som är kommunpolis i Staffanstorp. Det kändes ändå tryggt att sitta i pappa Bobby Neubauers famn.
Att få provsitta polisbilen var mäkta populärt.
Barnen fick också lära sig om rökutveckling vid en mindre brand.

Barnen fick träffa polis och räddningstjänsten

HJÄRUP Förskolebarn i Hjärup var i går inbjudna att möta polis och räddningstjänst i Hjärup.
Mest populärt var att ”köra polisbil” och spruta med vattenslang.

– Vi är här för att avdramatisera polis och räddningstjänst.
– Vi vill visa att vi finns här för barnen, att de inte ska vara rädda för oss utan tvärtom tycka att vi är en trygghet, vilket vi är, säger kommunpolis Christer Stålhandske.

Att för barn framhålla polisen som någon skrämmande figur som ”kommer och tar dig om du inte är snäll”, är inte att rekommendera.
– Definitivt inte. Då finns risken att barn blir rädda för oss och inte vågar kontakta oss eller vända sig till oss och fråga om de behöver hjälp någon gång. Så ska det inte vara.
Förskolorna i Hjärup slöt upp med både mindre och lite större barn som alla fick chans att provsitta både brand- och polisbil.

De fick också prova på hur det är att spruta vatten med en av räddningstjänstens stora vattenslangar.
De fick prova brandmanskläder och se hur rök utvecklar sig i ett hus vid brand. Ett dockhus illustrerade detta och sen fick barnen också prova på att krypa igenom ett leksakshus för att förstå att man bör krypa under röken vid en brand.
– Vi är ofta ute och visar och pratar med barn. Just nu är det förskolor men vi har också informationsdagar med årskurs 2, 5 och 7 så vi träffar många barn och det känns bra, säger Marianne Danell som ansvarar för de här arrangemangen för Räddningstjänsten Lomma-Staffanstorp.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×