Marcus Cleverly till IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad värvar en ny veteran. Målvakten Marcus Cleverly, 36 år, är klar för nykomlingen i Handbollsligan.

Förra veckan presenterade IFK Ystad hemmasonen Fredrik Petersen som nyförvärv. Och nu är det alltså dags för en ny erfaren spelare.
I den 36-årige Marcus Cleverly får man verkligen alla parametrar som man har varit ute efter.
Cleverly har vunnit EM-guld och spelat OS med det danska landslaget. Han har representerat europeiska toppklubbar i Champions Leauge, som Kielce och Hamburg
Dessutom har han gjort en kortare gästspel i Lugi med både elitseriematcher. Sedan 2014 har han spelat i den danska toppklubben KIF Kolding Köpenhamn.
Förutom en rutinerad och meriterad målvakt får IFK Ystad också en sympatisk person som brinner för att utveckla sig själv och även sina yngre målvaktskolleger.
Trots sina 36 år så drivs han fortfarande av att ständigt vilja utveckla sig själv.

Henrik Knudsen och Marcus Cleverly har spelat ihop i flera lag under åren. Nu återförenas de igen. Att de känner varandra väl har varit en stor del i Cleverlys beslut att skriva på för IFK Ystad.
– Han är verkligen sugen på denna utmaning och jag är helt säker på att det kommer bli riktigt bra. Som målvakt är han fortfarande reptilsnabb i sina reflexer och läser spelet väldigt bra, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson i ett pressmeddelande.

Marcus Cleverly säger att han an tilltalas av den nysatsning som IFK Ystad gör mot att etablera sig i Handbollsligan. Han ser nu fram emot att få en roll där han kan vara delaktig i att bygga ett starkt IFK Ystad.
– Jag har tidigare spelat i med Lugi och har stor respekt för den svenska ligan. Jag känner bara till Henrik Knudsen och Fredrik Petersen i laget, men har hört att det finns gott om unga talanger som vill träna hårt vilket tilltalar mig.
– Jag har hört mycket om derbymatcherna mot YIF av min gamla tränare Patrik Liljestrand och ser fram emot att känna IFK-supportrarnas stöd i dessa matcher. Förhoppningsvis går vi en spännande säsong till mötes, säger IFK:s nya målvaktstillskott Marcus Cleverly.

Sport i dag

Sportresultat