Kävlinge Amatörteaters ensemble under repetitionerna av Weekend i Paradiset. Foto: Hasse Dahlgren

Barsebäck paradis i sommarens revy

Kävlinge VM i fotboll i all ära. Men sommaren blir inte riktigt komplett i Kävlinge utan Amatörteaterns lustspel i Folkets park. Och teatern gör ingen besviken i år heller.

Årets uppsättning bär den löftesrika titeln Weekend i Paradiset, med en handling förlagd till kommunens eget badparadis – Barsebäck.
Föreställningen bygger på en fars av den tyska duon Franz Arnold och Ernst Bach. Den har omarbetats av teaterns mångårige regissör Clas-Göran Söllgård.
Kävlinge Amatörteater sätter årligen upp ett lustspel i Folkets park. Ofta är det klassiker, inte minst av ovan nämnda duo. Weekend i Paradiset utspelar sig för snart hundra år sedan, dels på hotell Paradis i Barsebäck, dels i ett kommunhus i Kävlinge.

Den berör ämnen som politisk maktkamp och vänsterprassel – så klart med en skojfrisk underton – där hotellet vid kusten används som mötesplats mellan höga män och kvinnor som inte är deras fruar.
På lördag den 2 juni är det premiär, men redan på torsdag finns chansen att se det offentliga genrepet. Sista föreställningen spelas den 16 juni. Sedan börjar fotbolls-VM för Sverige.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×