Kostsamt elfel för Nilsson

RALLYCROSS William Nilsson drömde om guld och gröna skogar, men tvingades lämna Silverstone i England i besvikelse.

Det var säsongens andra deltävling i rallycrossens RX2 International Series som kördes den gångna helgen på legendariska F1-banan i Silverstone i England. För 18-åringen från Tomelilla gick inte helgen som planerat. Ett elfel i bilen gjorde att han inte fick någon fart och han slutade på tolfteplats i tävlingen. I sammandraget halkade han ner till plats nio.
– Tyvärr var det för tight i tidsschemat för att hinna fixa elfelet innan semifinalen. Där körde jag med mycket mindre kraft än de andra och det svårt att göra något. Sådant här händer. Dock känns det skönt att vi hittat felet. Nu ska vi se till att bilen är topnotch till RallyX Nordic i Arvika och redan nu ligger all min fokus på den tävlingen, säger Nilsson i ett pressutskick.

I RallyX Nordic-deltävling, årets andra, körs i värmländska Arvika.
– Det känns skönt att direkt gå in i en ny racevecka och redan nu kunna börja ladda om inför Arvika. Jag älskar den banan, den har ett riktigt skönt flow, är jäkligt teknisk och har bra gruspartier. Dessutom brukar det vara en härlig stämning med mycket publik.

Inför tävlingen ligger Nilsson på sjätteplats i RallyX Nordic samt trea i SM.
– Jag är riktigt taggad. Det här är en bana som jag vet att farten finns på och i fjor vann jag där. Så det ska grymt kul att komma dit igen. Jag ligger lite efter i mästerskapstabellen, men kommer verkligen ge allt för att klättra i den och stå på pallen i Arvika.