Åttondeklassare från Sätoftaskolan blev Skånemästare i Teknikåttan och tävlade i onsdags i rikssemifinal. Privat bild

Sätoftaelever tog sig långt i Teknikåttan

Sätofta/Norrköping Klass 8C på Sätofta­skolan blev Skåne­mästare i Teknikåttan och i onsdags tävlade de i rikssemifinal.

Åttondeklassare från hela landet har under våren tävlat i Teknikåttan – en rikstäckande frågetävling i naturvetenskap, matematik och teknik för elever i årskurs åtta – och några som kom långt var klass 8C på Sätoftaskolan. De är en av de 12 bästa klasserna i landet.
– De ska vara jättestolta, säger Jörgen Stenbeck som är klassens matematik- och NO-lärare.

Under onsdagen korades de nationella mästarna i Norrköping och klass 8C från Sätofta, som i april blev Skånemästare, var på plats för att tävla.
Till uppgifterna hörde bland annat kodning och att skjuta prick med en kastmaskin som klasserna själva konstruerat under våren. Sammanlagt var det tolv åttondeklasser, bland annat från Karlstad, Danderyd och Linköping, som gjorde upp i rikssemifinaler på onsdagsförmiddagen. På eftermiddagen avgjordes riksfinalen.

– Vi nådde inte hela vägen. Vi kom inte med de tre bästa, säger Jörgen Stenbeck strax före hemfärd på onsdagseftermiddagen, men han var glad ändå:
– Mycket. Det här har gjort att den här klassen har blivit mer samman­svetsad. Det har varit ­jättehärlig stämning.

Och trots att vinsten uteblev, nådde eleverna ändå det ultimata målet: Hotellfrukost.
– När vi blev skånska mästare sa eleverna till mig ”Jörgen, nu har vi vårt mål i sikte. Nu ska vi ha hotellfrukost.”, berättar Jörgen Stenbeck och skrattar.

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...