Nu vill Skånetrafiken satsa på sina resenärer. Foto: Karsten Petersen

Strandade tågresenärer ska inte törsta

skåne Efter den senaste tidens trafikstrul vill Skånetrafiken förbättra situationen för sina resenärer – med vatten.

Skånetrafiken vill göra det bättre för skånska tåg- och bussresenärer. De är bekymrade över de senaste veckornas trafiksituation och hur resenärerna drabbats.

– Vi vill vara som bäst när trafiken går som sämst, därför kraftsamlar vi nu för våra kunder. Från och med den 1 juli kommer våra tåg ha vatten ombord i händelse av störning och vi har etablerat en daglig åtgärdsgrupp med fokus att få bort korta Öresundståg i rusningstrafik, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

De vill också förbättra trafikinformationen genom att lansera nya funktioner i sin app.

– Man kommer också i realtid att kunna se var bussen eller tåget är genom gps-position på alla bussar. Det gör att våra pendlare snabbt kan ta egna beslut vid händelser, för sin fortsatta resa, säger Linus Eriksson.

Flera regionbusslinjer förbättras under rusningstrafik genom en satsning på fem miljoner kronor. Linjerna som berörs är bland annat 100 Näset-Malmö, 146 Trelleborg-Malmö och linjerna 171 och 130 mellan Lund och Malmö.

– Från och med mitten av augusti kommer vi att sätta in fler bussar på de mest utsatta busslinjerna så att våra resenärer inte ska behöva bli förbikörda eller stå längre sträckor, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken, i pressmeddelandet.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×