Gustav Malja. ARKIVBILD

Ny utmaning för Malja

RACING Säsongens andra deltävling för Porsche Mobil 1 Supercup äger den här helgen rum på de trånga gatorna i Monte Carlo.

Malmöbon Gustav Malja beträdde för ett år sedan prispallen i det det beryktade furstendömet, men då i Formel 2.
Ingen annanstans är utmaningen så stor som på Circuit de Monte Carlo i Monaco och den franska Rivieran, där varje misstag obönhörligen bestraffas av de brutala barriärerna.
– Att köra i Monaco är något alldeles speciellt, det går inte att jämföra med något annat. Jag har tävlat där varje år sedan 2015, men det här blir första gången i Porsche:,en helt annan sak än de betydligt lättare formelbilar jag kört här förut. Jag vet verkligen inte vad jag kan förvänta mig. Oavsett vilket blir det ett minne för livet att få pressa en Porsche 991 GT3 Cup till det yttersta mellan barriärerna. Jag tror att det blir i praktiken omöjligt att köra om i loppet på söndag, ännu svårare än i Formel 2, och kvalet kommer att bli avgörande. Med 30 bilar på banan, alla samtidigt i samma grupp, blir det en väldigt stor utmaning att få till ett fritt varv. Den som lyckas undvika trafik kommer att ha en stor fördel, betonar Gustav Malja i ett prfessutskick.