Christer Wallin (M), kommunalråd, uppvaktades av företrädare för Limus musikskola med grundaren och verksamhetsledare Gabriele Katthän främst. FOTO: Joakim Stierna

Musikskola är utan lokal

lund Under torsdagsförmiddagen uppvaktade en delegation från Limus musikskola kommunalrådet Christer Wallin (M).
Anledningen är att musikskolan är uppsagd från de nuvarande lokalerna på Svaneskolan, vilket har ställt verksamheten på ända.

– Vi fick lokalerna på Svaneskolan anvisade av kommunen 2006. Vi betalar 88 000 kronor i hyra för dem. I fyra månader har jag letat som en galning efter nya lokaler. Det finns lediga, men de är mycket dyrare, säger Gabriele Katthän, grundare och verksamhetsledare för Limus, till Christer Wallin.
Med sig hade hon lärare och hundratals namnunderskrifter från föräldrar till barn som får undervisning i musikskolan.
Budskapet är en vädjan till kommunen att hjälpa till med att hitta en lokal och med finansieringen om prislappen är mycket högre.
– I annat fall får vi lägga ner och den kommunala musikskolans redan långa kö förlängs med 350 barn, säger Gabriele Katthän.
Christer Wallin lovade att han ska ta upp ärendet politiskt och ställa samman en skrivelse.
Han kan tänka sig att medel kan omfördelas från kultur- och fritidsnämnden och att Limus behov på något sätt bakas in i den satsning på en kommunal musikcheck, som redan är beslutad.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev