2,6 miljoner väck efter samtal

SMYGEHAMN Efter flera utländska samtal gjorde den 70-årige Smygebon upptäckten – närmare 2,6 miljoner kronor saknades på hans konto.

Det var vid fem olika tillfällen mellan den 11 och 17 maj som en, eller möjligen flera olika, engelsktalande personer ringde upp Smygebon som är i 70-årsåldern. Uppringaren pratade om den digitala valutan Bitcoins och att det nu var läge att sälja dessa för att göra en bra affär.
Men eftersom mannen inte äger några Bitcoins var det inte aktuellt. Trots det fortsatte samtalen komma vid ytterligare fyra tillfällen med samma säljargument.

Vid en kontroll visar det sig nu att fem stora uttag gjorts av en okänd person på mannens bankkonton. Totalt rör det sig om närmare 2,6 miljoner kronor som saknas.
Enligt bankens efterforskningar rör det sig om samtal som kan kopplas till Tyskland och Förenade Arabemiraten, men enligt den färska polisanmälan om bedrägeriet framgår det inte hur transaktionerna genomförts eller om mannen lämnat ut uppgifter som kan ha bidragit till att uppringaren kunnat komma åt pengarna på hans bankkonto.

Mannen själv menar att samtalen och uttagen kan ha ett samband.
Polisen utreder nu händelserna som ett bedrägeri.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×