– Min sommarbil köpte jag i Höllviken 1990 och jag har renoverat den själv, sa Leif Johansson, ledamot i Rydsgårds byalag som arrangerar Hjuldagen. Bilen är en så kallad beach buggy, en ombyggd folkabubbla. Foto: Jari Markkanen
Svedalabon Inge Andersson köpte sin Volvo för tio år sedan. – Bilen är i originalskick och inte renoverad. Den besiktigades i fredags utan anmärkning, sa han. – Allting är bra med en sådan här bil, man kan själv reparera den. Det kan man inte med moderna bilar.
– Volvo 145 är rymlig och fin och det är lätt att slänga in golfgrejerna i bilen, den har bara gått 15 000 mil och är i väldigt gott skick, sa Leif Olsson om sin herrgårdsvagn.
– Det är trevligt med Hjuldagen, här träffar och umgås jag med andra som har samma intresse som jag, sa Christina Ahnfeldt som njöt av atmosfären i sin två år gamla Ford Mustang.
Christina Ahnfeldt sitter i sin drömbil, en Ford Mustang, årgång 2016.
– Jag gillar att komponera ihop en bil. Jag har till och med sytt inredningen till den här, det tog en vinter, sa Krister Göransson om sitt hemmabygge som han ska sälja, eftersom han har ett nytt projekt på gång.
Krister Göransson gav bilen en turbomotor, pontiac trans am turbo från 1980-1981, som han modifierade med bland annat ett nytt grenrör.
Musikern Hampus Hjalmarsson sjöng countrylåtar.
Den äldsta bilen var en T Ford från 1926 som ägaren Sven-Åke Fransson har köpt på Autoseum i Simrishamn 2015.
De välvårdade skönheterna stod på rad på Hjuldagen i Rydsgård.
Hjuldagen i Rydsgård arrangeras av Rydsgårds byalag.

Pärlor på rad i Rydsgård

rydsgård Ett 70-tal blankputsade motorcyklar, traktorer och bilar stod på rad och blänkte i solen på Hjuldagen i Rydsgård i söndags.
– Det är öppet för allt som rullar, men det ska vara hobbyfordon, sa Leif Johansson, ledamot i byalaget.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×