Den 21 maj blir det avspark för kommunnätverk Hanöbukten på Marint centrum. Arkivbild

Avspark för nätverk Hanöbukten

sydost
Ystad och Simrishamn och sex andra kommuner startar den 21 maj ett nytt nätverk kring Hanöbukten som ska främja miljön och kustbygden.

Anledningen till nätverket är Hanöbuktens stora betydelse för de kringliggande kustsamhällena. Den är en stor del av kommunernas identitet, attraktivitet och näringsliv.
I nätverket ingår förutom Ystad och Simrishamn även kommunerna Bromölla, Karlshamn, Karlskrona, Kristianstad och Ronneby.
Syftet med ett gemensamt nätverk är att etablera nya samarbeten mellan kommuner, akademi, näringsliv och idéburen sektor som ska bidra till att lösa miljöproblemen i Hanöbukten och södra Östersjön och stärka samhällsutvecklingen i regionen.
Initiativet togs av Simrishamns kommundirektör Diana Olsson som i höstas bjöd in kolleger till Marint centrum för att diskutera vad kommunerna kan göra för att stärka sitt arbete med dessa frågor.
– Vi insåg väldigt snabbt att frågor som rör vatten, hav och kustsamhällenas utveckling är högt prioriterade i alla kommunerna och att vi kan nå längre i vårt arbete om vi lär av varandra och samverkar, säger Diana Olsson i ett pressmeddelande från Simrishamns kommun.
– Med Lunds universitets kommande forskningsmiljö på Marint centrum skapas dessutom en lokalt förankrad forskning dedikerad till Hanöbukten och med det intressanta möjligheter till samverkan mellan akademin och kommunerna.
Två gånger om året ska nätverket träffas och på avsparken på Marint centrum den 21 maj deltar ett 40-tal tjänstemän från kommunerna.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×