Foto: Christian Agersund

Tågkaos – resenärerna tvingades ut på spåren

Under torsdagseftermiddagen ska ett tåg som färdats från Köpenhamn till Malmö fått problem strax innan Hyllie och blivit stillastående. Vilket ledde till att flera resenärer lämnade tåget och gick den sista biten mot Hyllie station.


Under eftermiddagen stod ett Öresundståg stilla på grund av fel strax innan Hyllie station. Tåget som endast hade ett tågset ska ha varit fullsmockat med resenärer och saknat air condition enligt resenären Christian Agersund som färdades med ett annat tåg strax bakom.

– Jag är bara glad att jag hann komma över till den svenska sidan, då jag bor här. Och att jag kan röra mig fritt. En kille som hoppade på vid Kastrup hoppade på kryckor, jag undrar hur det fick för honom, säger Christian Agersung.

När det första tåget fick problem var tanken att det skulle kopplas ihop med det bakomliggande tåget. Det som Christian Agersung befann sig på. Något som man dessvärre inte lyckades med. Räddningstjänsten på plats ska då ha beordrat evakuering och föst resenärerna av spåren vid Lorensbergsgatan innan Hyllie Station.

– Jag hörde på mitt tåg att det stod ett tredje tåg stod strandat precis innan brofästet och att resenärer nu hade börjat evakuera även där, säger Christian Agersund.

Vilket i sin tur ledde till att Trafikverket valde att stoppa all tågtrafiken sträckan Köpenhamn–Hyllie–Malmö på grund av säkerhetsskäl då obehöriga ej vår vistas i spårområdet.

Enligt Skånetrafiken sätts ersättningsbussar in på sträckan innan problemet är löst. Detta påverkar i sin tur hela tågtrafiken runt om i Skåne och resenärer kan vänta med kraftiga förseningar.

 

 

 

 

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×