Även om det är vamt i luften så är det fortfarande kallt i vattnet, men söndagen den 8 april fanns det inte många badkrukor på Scaniabadet i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Nytt högtryck på väg

Skåne Helgens väder bjuder åter på en fin helg att se fram emot. Lite regn under tidiga fredagsmorgonen, men sedan väntas ett nytt högryck komma in.

Under fredagens morgontimmar kommer en del regnskurar och moln in över Skåne och det blir något svalare än tidigare i veckan. Temperaturerna hamnar runt 19 till 22 grader.

– Men uppåt dagen minskar skurarna och det blir mestadels soligt under resten av dagen. Det blir svag vind och vid kusterna kan viss sjöbris förekomma, säger jourhavande meteorolog Linus Doc vid SMHI.

Bättre solchanser blir det på lördagen och med endast svaga vindar kan det bli en riktigt fin dag att se fram emot.
– Vissa stackmoln kan dock bildat inåt landet, men längs med kusterna blir det mest soligt och temperaturerna blir ungefär som under fredagen, säger Linus Doc.

Något varmare luft kommer in igen under söndagen i samband med ett nytt högtryck och temperaturerna stiger till runt 25 grader. Men den som tänker bada får räkna med att det fotfarande är riktigt kallt i havet.
– Det blir övervägande sol och mest svaga vindar, men i havet är det fortfarande kallt, temperaturen kan kanske ligga runt 10 till 13 grader, säger Linus Doc.