LO är på turné och på lördag gästas Svedala av byggnads ordförande Johan Lindholm som deltar i en familjedag i Stadsparken. FOTO: Foto: Christine Olsson/TT

LO pratar trygghet och bjuder på popcorn

SVEDALA Byggnads ordförande Johan Lindholm kommer till LO:s familjefest i Svedala på lördag.
Även fackliga företrädare från området är på plats för att prata om allt från trygghet och jämlikhet till anställning och sjukersättning.

Bland popcorn, ansiktsmåleri, hoppborg och musik kommer Byggdnads ordförande Johan Lindholm att medverka när LO-facken i Svedala arrangerar en familjefest i Stadsparken. Mellan klockan 10 och 15 kommer det att pratas om framför allt trygghet för vanligt folk.
– Det är vår eviga hjärtefråga. Vi måste ha bättre villkor på arbetsmarknaden och till exempel få bort visstidsanställningarna så människor kan blicka framåt och planera sina liv, säger Stefan Höök, ombudsman LO-distriktet i Skåne.

Syftet med arrangemanget är att möjliggöra fler samtal i Svedala om politik och facklig verksamhet samtidigt som man vill lyfta fram LO-medlemmarnas politiska krav inför valet i höst.
– Det handlar även där om tryggheten att veta att du har rätt till ersättning om du skulle bli arbetslös eller sjuk, säger Stefan Höök.

Tillsammans med Johan Lindholm kommer även lokala fackliga företrädare finnas tillgängliga under dagen. Talar gör även Roland Wiking, byggnadsarbetare från Sjövo, Leif Göthed, IF-metall Svedala samt Birgitta Almroth som kandiderar till regionen för kommunal.

Arrangemanget riktar sig till både LO-medlemmar som övriga Svedalabor och är en del av att LO-distriktet i Skåne mellan 2 maj till 3 juni besöker samtliga kommuner i Skåne, en dag per kommun.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev