Joel Eriksson siktar på en ny topplacering i DTM.

Joel redo att upprepa succén i DTM

RACING Joel Eriksson fick en riktig drömdebut på DTM-karriären i Tyskland. Efter fjärdeplatsen i sitt första race är det dags för nya tag på Lausitzring i helgen.

Det har hunnit gå två veckor sedan Tomelillaföraren gjorde sin DTM-debut på Hockenheim. 19-åringen visade då att han redan har de rätta egenskaperna för att utmana toppförarna.
Efter en sensationell tredjeplats i kvalet på lördagen, så slogs han om en pallplats i söndagsracet, och åkte till slut in som fyra i sin BMW.

Det här var den bästa rookieinsatsen på många år i DTM, där konkurrensen verkligen är knivskarp.
Och debuten har förstås gett mersmak.
– Premiären var väldigt bra, men jag kände faktiskt att jag hade ännu mer i mig och att pallen definitivt var inom räckhåll, säger Joel Eriksson.
– Jag kör alltid för att vinna och kommer aldrig vara helt nöjd förrän jag lyckas med det, oavsett vilket motstånd jag möter.
– Samtidigt måste man ha respekt för uppgiften. Det gick bra på Hockenheim, men det är fruktansvärt jämnt och minsta lilla misstag i kvalet kan kosta sju-åtta platser. Det gäller att fortsätta fokusera stenhårt på jobbet.

Den andra DTM-tävlingen för säsongen körs på Lausitzring, som ligger 15 mil söder om Berlin.
Joel Eriksson vann ett race på anläggningen på sin väg mot silverpengen i det tyska Formel 4-mästerskapet 2015, men har inte tävlat där sedan dess.
Helgens tävlingar drar, i enlighet med det vanliga DTM-programmet, igång med 30 minuters fri träning på fredag.
Det första kvalet och racet körs på lördag, följt av andra kvalet och andra racet på söndag.

Sport i dag

Sportresultat