Foto: Johan Nilsson / TT /

Flera rån från moped – en skadad

Malmö Under onsdagen skedde flera stölder och rån från moped mot kvinnor i Malmö. En kvinna som gjorde motstånd släpades med och skadade sig ordentligt.

Klockan 21 körde två yngre män på moped upp till en kvinna i 30-årsåldern på Krokbäcksstigen. När en av dem sträckte sig efter kvinnans väska i cykelkorgen höll hon emot.
– Hon ramlade av och släpades med mopeden. Hon får skador som skrapmärken, blodvite, svullnader och kraftig smärta i en hand där eventuellt ett ben i handen brutits, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Kvinnan förs till akuten av polisen. Polisen rubricerar händelsen som rån.
Tidigare under dagen skedde två liknande brott i Malmö. Vid 15-tiden körde en ung man eller pojke på moped upp till en cyklande kvinna i 70-årsåldern. I farten plockade han åt sig kvinnans väska som låg i cykelkorgen.

Klockan 18.30 skedde nästa stöld. Då körde två mopeder med var sin förare upp jämte en cyklande kvinna i 60-årsåldern på Södervärnsstråket. Även denna gång stals en väska från cykelkorgen.
Dessa brott rubriceras som grov stöld. I väskorna har alla kvinnor haft mobil och plånbok.
Vid samtliga tillfällen har gärningsmännen haft hjälm. Polisen är intresserade av eventuella vittnen som kan ha bra signalement.
–Vi kan inte utesluta att det är samma gärningsmän i olika konstellationer där man samarbetat kring gärningarna. Det har varit många på kort tid, säger Nils Norling.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev