Oscar Jensen har jublat färdigt på handbollsplanen. Foto: Claes Hall/arkiv

Veteranmålvakt slutar i Lugi

handboll 18 år och 358 matcher får räcka. Lugis veteranmålvakt Oscar Jensen lägger karriären på is.

Det är i ett långt brev på mikrobloggen twitter, som Jensen meddelar sitt beslut och delar med sig av sina känslor. Han skriver bland annat så här:
”I 14 säsonger har Lugi varit min trygghet, hallarna i Lund mitt andra hem. Jag ska inte ljuga. Nu är jag faktiskt lite rädd. Men tillåt mig vara rädd. Och stötta mig på samma sätt som ni alltid har stöttat mig. Så lovar jag att fortsätta gå på vatten. Hur jag än går vidare i livet”.

Oscar Jensen var bara 17 år när han för första gången fick ställa sig i Lugimålet i en a-lagsmatch.
Och även om han förvisso har spelat i andra elitklubbar också (HK Malmö och H43 Lund), så är det ändå vinröda Lugi som man förknippar med Oscar Jensen. Fast han började med handbollen i KFUM Lundagård, innan Lugi hörde av sig.
35-åringen har hållit en hög nivå mellan stolparna ända fram tills han nu väljer att sluta. Så sent som förra våren hade han högst räddningsprocent av samtliga målvakter i SM-slutspelet med 41.
Jensen var med och vann ett UVM-guld i Brasilien 2003 med ett lag där flera av de blågula spelarna fick mycket fina karriärer utomlands, som Kim Andersson, Fredrik Petersen och Jonas Larholm.

På twitter skriver han hur tacksam han är för att förra året ha fått ta emot Stenmo-priset av Lugi ”för särskilt positivt sportsligt uppträdande och god laganda”.
Sedan konstaterar Jensen att lagkamraterna och omklädningsrummet är det som han kommer att sakna allra mest från den långa karriären.
Civilt jobbar han som kommunikationsansvarig för Tegnérs Matslar i Lund.

Jensen är journalistutbildad, och under sin tid i HK Malmö så hade han egen handbollsblogg på Skånskan.se.
Nu går han vidare med nya utmaningar utanför handbollshallarna.

Sport i dag

Sportresultat