Foto: TT

Malmö FF lyckades inte bryta sin trend

För första gången på nio långa år lyckades Hammarby IF besegra Malmö FF. Det blev seger med 3-2 (1-1) inför storpublik på Tele 2 arena i Stockholm.

Det blev alltså en dyster debut för Daniel Andersson i rollen som ny huvudtränare efter sparkade Magnus Pehrsson. Ett till synes ostoppbart Hammarby tog sin åttonde seger i allsvenskan, och hängde definitivt av Malmö FF från guldstriden den här säsongen.
Avståndet i tabellen är hisnande 14 poäng efter bara tio omgångar.
MFF går utan tvekan mot en fiaskosäsong.

Malmö FF fick annars rena drömstarten på den andra halvleken. Redan efter en knapp minut så kom 2-1-målet bakom den förre MFF-målvakten Johan Wiland.
Anfallaren Carlos Strandberg fick bollen på vänsterkanten av Sören Rieks, och slog ett lågt, välriktat inlägg mot den bortre stolpen.
Där dök Mattias Svanberg upp med ett kliniskt avslut, och MFF-arna jublade i det läget nästan som de redan hade vunnit matchen.

Men några olycksminuter i mitten på halvleken vände på allt. Först kvitterade den förre MFF-spelaren Nikola Durdic, och visade än en gång att släkten är värst.
Och bara minuten senare drog MFF:s danske mittback Lasse Nielsen onödigt på sig sitt andra gula kort i matchen. Med en man mindre på planen hamnade gästerna i en svår sits.

Bara ett par minuter senare kom också Bajens tredje mål genom den stekhete Pa Dibba, som enkelt rullade in ledningsmålet. Detta sedan ett naivt MFF-försvar hade gått bort sig alldeles för enkelt.
Med ett 2-3-underläge blev det en rejäl uppförsbacke för ett redan tilltufsat och stukat Malmö FF, som förgäves jagade en kvittering.
Den första halvleken rivstartade annars Malmö FF, och visade då upp ett mycket mer kompakt och resolut spel än vad man tidigare har fått till i den allsvenska upptakten.

Spelarna såg riktigt taggade ut direkt från avspark. Ledningsmålet kom följdriktigt när matchuret visade på 19 minuters spel. Efter ett mönsteranfall av Di Blåe, där många spelare var inblandade, så hamnade bollen till slut hos dansken Sören Rieks, som gjorde sitt andra mål för säsongen.
Kvitteringen för Hammarby kom sju minuter före pausvilan efter en snyggt slagen frispark av spelregissören Muamer Tankovic.
Bollen touchade på en spelare inne i MFF:s straffområde, och gick otagbart in i mål i det ena krysset.
Noterbart är att Hammarby valde att vila sin nyckelspelare Jiloan Hamad av säkerhetskäl.

Den tidigare MFF-stjärnan och guldmakaren Hamad, med sex år i Malmö, kom först in den sista kvarten, när Bajen valde att spela av matchen.
– Vi har bra konkurrens i laget, och vi ska ligga i toppen. Jag hade en ansträngd muskel, och startar nästa match på söndag, säger Jiloan Hamad.
– MFF är i en tuff situation, men de måste hålla modet uppe, och de får hålla ut till VM-uppehållet. De kanske kan få in några nya spelare i sommar, och mer än halva säsongen är kvar, säger Hamad i C Mores direksändning.
– Men de har mycket att jobba på, klargör han.
Det var en både intensiv och underhållande allsvensk batalj på Tele 2 arena, som spelades inför högsommarvärme i Stockholm på Tele 2 arena.

Sport i dag

Sportresultat