Årets svenska VM-låt ”Bäst när det gäller” är gjord av Gyllene Tider och Linnea Henriksson. Pressbild

VM-låten släppt

På tisdagen släpptes ”Bäst när det gäller”, årets svenska VM-låt. Det är Gyllene Tider tillsammans med Linnea Henriksson som står bakom låten som ska lyfta svenska herrlandslaget till seger i fotbolls-VM i Ryssland.

Gyllene Tider har inte spelat tillsammans sedan de återförenades för en turné år 2013, en turné där även jazz- och popsångerska Linnea Henriksson medverkade. Nu möts dessa artister från Halmstad på nytt i årets VM-låt ”Bäst när det gäller”.
– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i Gyllene Tider blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till Svenska Fotbollförbunds hemsida.

Årets officiella VM-låt, nominerad av Fifa, är gjord av R&B- och popsångaren Jason Derulo och heter ”Colors”.