Daniel Andersson ledde träningen för första gången inför matchen mot Hammarby. Foto: TT

Bäddat för en oväntad startelva

FOTBOLL Daniel Andersson var lite hemlighetsfull efter sin första träning med laget inför matchen mot Hammarby.

– Jag har försökt skaka om lite och göra lite nya grejer för att spelarna ska känna att det är något nytt. Exakt vad det är vill jag inte gå in på eftersom det påverkar matchen, vi kan ta det efteråt, förklarade Daniel.
Han påpekade att det med så kort varsel annars inte handlat om några stora förändringar i träning och upplägg inför match:
– Lite taktiska grejer, direktiv för matchen. Kort och konkret. Jag har gjort en matchplan med bra hjälp av mina assistenter och sedan körde vi en genomgång på träningen.

Sitt eget rollbyte har han inte tänkt särskilt mycket på:
– Nej, har man ett mål i sikte så bara gör man det och tänker inte så mycket.
Han vet vad han vill sätta igång och utveckla eller förbättra:
– Vi har på sistone inte haft modet att spela den fotboll vi kan spela, vi behöver tro på vår förmåga att vara spelförande. Sedan kan man oavsett hur det sett ut tidigare alltid utveckla spelet i och kring de båda boxarna.
– Vi har haft en tuff period, men vi ska igenom detta, det börjar i morgon med att vis ska ut och ha ett resultat med oss från matchen, det är vi överens om.
Att fem viktiga (start)spelare saknas mot Hammarby – Fouad Bachirou, Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson, Arnor Traustason och Behrang Safari vill han inte fokusera på.

– Vi har de spelare vi har. Kanske är de tillbaka på söndag, vi får se. Men nu ska vi upp och göra en fantastisk match och förhoppningsvis åka hem med tre poäng.
Alla friska spelare inklusive lärlingar är med i matchtruppen.

Sport i dag

Sportresultat