Rånet inträffade strax före klockan 18 på söndagskvällen. foto: Erika Dahlin Jönsson
En ensam maskerad gärningsman med ett knivliknande föremål ska ha tvingat till sig kontanter och sedan försvunnit från platsen. Två personer är nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för rån.

Två personer anhållna för Eslövsrån

Eslöv De två personer som i går kväll greps misstänkta för att ha rånat en livsmedelsbutik i Eslöv har nu anhållits på sannolika skäl misstänkta för gärningen.

Det var strax före klockan 18 som polisen larmades till Vångavägen i Eslöv där en mindre livsmedelsbutik blivit rånad.
En ensam maskerad gärningsman med ett knivliknande föremål ska ha tvingat till sig kontanter och sedan försvunnit från platsen. Polispatruller sökte i området, även med hundpatrull, och platsen spärrades av. Eslövsbor noterade under kvällen att en helikopter cirkulerade över staden.
Vid midnatt meddelade polisen att man gripit två män misstänka för rånet.

Under natten mot måndagen anhölls de två männen på sannolika skäl misstänkta för rån, berättar förundersökningsledaren Henrik Sten för Skånskan.
– Det är två misstänkta för att gemensamt ha begått rånet. De är anhållna på sannolika skäl, säger Sten som i övrigt är förtegen om vad som hänt:
– Det är för tidigt i utredningen och det finns folk vi hoppas kunna höra, så jag vill inte att det kommer ut för mycket information om vad som hänt.

På sociala medier har en bild lagts upp där en polispatrull ser ut att gripa minst en man på parkeringen utanför Netto på Rönneberga, men Henrik Sten kan inte bekräfta att det var där de misstänkta rånarna greps.
– Nej, det kan jag inte heller säga nånting om i nuläget, säger han.

Vet du om man söker efter fler eventuella gärningspersoner?
– Det tror jag inte man gör i nuläget, men det kan ju vara så att man kan komma att göra det.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Nyhetsbrev