Magnus Pehrsson på presskonferensen efter att han har fått sparken som tränare i Malmö FF. Foto Johan Nilsson/TT

Pehrsson: ”Ett tufft beslut”

FOTBOLL Magnus Pehrsson lämnar MFF med huvudet högt.
– Jag tycker att vi har utvecklat mycket, så det känns tufft att behöva lämna, säger han.

När han kom till Stadion på måndagsmorgonen så väntade ett möte med sportchef Daniel Andersson och vd Niclas Carlnén.
– Det fanns en stor ledsamhet i det rummet, när de lämnade beskedet. Men helt förvånad var jag förstås inte. Efter förlusten mot Trelleborg kändes det tomt, säger den 41-årige ”MP”.
– Jag hade gärna fortsatt som tränare i MFF. Jag är stolt och glad över min tid i klubben, där jag hade 16 bra månader, men där resultaten gick emot mig och klubben den senaste månaden.

Säsongen började också riktigt bra med tio raka segrar i träningsmatcher och svenska cupen. Men när väl allsvenskan drog igång, så vände vinden. Det blev malmöitisk snålblåst, kräftgång i allsvenskan, och en klar 0-3-förlust i finalen på svenska cupen på Tele 2 arena mot Djurgårdens IF inför ett bortafölje på närmare fem tusen MFF-supportrar, som fick en tung hemresa mot Skåne.
Magnus Pehrsson är medveten om att klubben har hamnat i en svår situation, och att något måste göras för att ändra på både spelet och resultaten.
–Det känns tufft att inte få fortsätta, men jag har förståelse för beslutet. Det tas för att skapa en ny dynamik, menar han.

Det var en stukad tränare som på en egen presskonferens valde att ge sin syn på vad som har gått snett för honom och Di Blåe.
– Det är några saker som har stört automatiken, dels har det varit ett tätt spelschema, till viss del har det varit en medveten rotation, och sedan har dessutom skador stört kontinuiteten i startelvan. Vi har inte heller haft samma flexibilitet i matcherna efter AIK.

Magnus Pehrsson tycker också att han under våren har upplevt en mer ”destruktiv allsvenska” än tidigare säsonger. Allt det här har samverkat till sämre resultat för Malmö FF, lyder analysen från den den teoretiskt noggranne före detta MFF-huvudtränaren.
Men även om han förstås är både ledsen och besviken för att lämna sitt uppdrag mitt under pågående säsong, så är han ändå stolt och glad över sin tid i Malmö FF.
– Jag har fått jobba med fantastiska ledare och spelare. Och så har vi också fantastiska supportrar, och en grym stämning i varje match på Stadion.
Den närmaste tiden får han ägna sig åt familjen, fru och två barn.
– Men sedan vill jag fortsätta att vara klubbtränare, påpekar Magnus Pehrsson.

×