Malmös tränare Magnus Persson får gå och efterträds av Foto: Christine Olsson, Johan Nilsson / TT

MFF sparkar Magnus Pehrsson – ersätts av Daniel Andersson

Fotboll Efter de svaga resultaten i den allsvenska starten avslutar klubben sitt samarbete med Magnus Pehrsson och föreningens sportchef Daniel Andersson tar över som huvudtränare för Malmö FF.

Inledningen av årets allsvenska säsong har inte överensstämt med Malmö FF:s förväntningar och krav och därför anser föreningen att en förändring är nödvändig, skriver Malmö FF i ett pressmeddelande.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson i pressmeddelandet.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Planen är att Daniel Andersson kommer att leda Malmö FF fram till det allsvenska uppehållet. Parallellt pågår processen med att hitta en ny huvudtränare.

Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×