Gustav Malja. ARKIVBILD

Malja tog poäng i Supercup-debuten

RACING Gustav Malja slutade på en poänggivande 15:e plats i sin debut i Porsche Mobil 1 Supercup vid helgens säsongsupptakt på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Supercup-premiären avgjordes som förlopp till söndagens F1-race på den spanska anläggningen, där Malja alltså tog sig an den internationella Porsche-eliten inför en månghövdad Grand Prix-publik. Malja var elfte snabbast i fredagens fria träning, men fick nöja sig med 17:e plats i det efterföljande tidskvalet på lördagen och startade därmed mitt i det 30 bilar stora fältet i söndagens 14 varv långa race. Väl där avancerade han alltså till en slutlig 15:e plats, vilket belönades med en mästerskapspoäng. Supercup-premiären vanns av regerande mästaren Michael Ammermüller, Tyskland.
– Jag hade hoppats på lite mer den här helgen, men det har varit en viktig erfarenhet och det är i alla fall positivt att få med sig en poäng, säger Malja.
– Jag var inte nöjd med 17:e plats i kvalet och vi kan se att potentialen fanns där för i alla fall topp tio, men tyvärr ville jag lite för mycket och överkörde en del. I racet fanns det inte så mycket jag kunde göra från det utgångsläget, så det var ganska statiskt. Det är väldigt tidigt på säsongen och jag behöver helt enkelt mer erfarenhet. Jag vet vad jag måste förbättra och jag ser fram emot att jobba vidare med det i nästa race.
För Malja väntar närmast en av säsongenshöjdpunkter, när deltävling två av Porsche Mobil 1 Supercup avgörs på de exklusiva gatorna i Monte Carlo under Monacos Grand Prix den 25-27 maj. (SkD)

Sport i dag

Sportresultat