Käftsmäll för Eslöv

BORDTENNIS Eslöv, de två senaste årens svenska dammästare i bordtennis, åkte på en rejäl käftsmäll i den första SM-finalen mot Storfors.

På värmländsk mark förlorade Eslöv på måndagskvällen med hela 1-5.
Slovakiskan Alex Galic stod inte att känna igen. Mot varken Katerina Toliou eller Dina Meshref lyckades hon en ta något set. Daniela Moskovits tog set mot både Dina Meshref (1-3) och Mariann Juhàsz (2-3), men förlorade mot båda.
Inte ens Eslövs ess från Kina, Gao Jun Ji, fick till det. Hon slog förvisso Mariann Juhàsz, men åkte mot Katerina Toliou på sin första förlust på hela säsongen, 2-3 efter 12-14 i skilje.
– Vi kom fel på det från start och kom i underläge. Det blev spänt och nervöst och i stället för att våga för att vinna, säger Mattias Andersson, Eslövs tränare.
Bakom 5-1 döljer sig dock mer dramatik än vad siffrorna berättar.
– Vid 1-3 förlorade vi två 2-3-matcher. Vinst i båda och det hade stått 3-3 i stället varit slut till 1-5, påpekar Mattias.
På onsdag går final 2 i Eslöv. Vinner Eslöv den blir det en avgörande match på torsdag i Eslöv.
– Än har Storfors inte vunnit någonting, utan bara en delseger. Vi var i det här läget i förrfjor också, men då vände vi och vann de två sista finalerna. Vi ska försöka komma igen även nu, säger Mattias Andersson.
På tisdagskvällen är det herrarnas tur att stå i finalfokus. Hemma i Blomsterbergshallen spelar Eslövs AI den första finalmatchen mot Halmstads BTK. Start klockan 18.30.

Sport i dag

Sportresultat