Foto: Fredrik Sandberg / TT

Arbetslösheten fortsätter sjunka i Skåne

Skåne Uppåt 2 000 färre personer är utan jobb i Skåne än för ett år sedan. Arbetslösheten sjunker i alla grupper i samhället, det visar färska siffror från Arbetsförmedlingen som presenterades under måndagen.

I april i år var 9,3 procent inskrivna som arbetslösa. Motsvarande siffra i april förra året var 9,8 procent. Det innebär en skillnad på 1 900 personer.

Bland ungdomar var 11,8 procent mellan 18 och 24 år inskrivna som arbetslösa lämfört med 13,9 procent i fjor.

– Vi ser att arbetslösheten sjunker stadigt bland både inrikes och utrikes födda och det går allt bättre för nyanlända, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Arbetslösheten varierar kraftigt mellan olika kommuner. Det finns både kommuner som – även jämfört med rikssnittet – har mycket låg arbetslöshet, och kommuner som har arbetslöshetsnivåer som ligger bland de högsta. Arbetslösheten var lägst i Lomma med 3,2 procent och högst i Malmö och Östra Göinge med 13,8 respektive 13,5 procent.

I Östra Göinge fanns också den högsta ungdomsarbetslösheten på 19,6 procent. Den näst högsta ungdomsarbetslösheten i länet hade Perstorp med 15,7 procent.
De lägsta siffrorna fanns i Vellinge med 4,4 procent och i Lomma med 5,9 procent.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×