Malja kör i Barcelona

RACING Efter en debut med mersmak i Porsche Carrera Cup Deutschland, där han körde in i topp sex på Oschersleben, kör Gustav Malja den här helgen i Barcelona. Det är dags för nästa premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup inleds, detta i samband med Spaniens F1-GP.

Precis som i det tyska Carrera Cup-mästerskapet tävlar Malja även i den stora Supercupen för teamet Project 1.
28 förare har anmält sig för hela säsongen, med ytterligare gästbilar till start vid varje deltävling. Med i fältet finns bland andra regerande mästaren Michael Ammermüller.
Malja tar upp kampen i Porsches allra största och mest prestigefyllda enhetsmästerskap.
– Det här blir en spännande och rolig helg. Jag fick ett bra besked i Porsche Carrera Cup Deutschland-premiären på Oschersleben förra månaden och det är ungefär samma förare med i Supercupen, så det känns som att vi bör kunna vara med på en respektabel nivå, även om konkurrensen hissas ytterligare lite grann nu, säger Gustav Malja i ett pressutskick.
– Vi hade vårt officiella Supercup-test just här i Barcelona för några veckor sedan och jag tycker att det gick ganska bra. Jag är väldigt förväntansfull och ser verkligen fram emot det här. Dessutom är det alltid kul att köra inför F1-publiken, vilket jag ju gjort en hel del de senaste åren i Formel 2.

Sportresultat

Sport i dag