Benjamin Ingrosso från Sverige framför bidraget Dance You Off under den andra semifinalen i Eurovision Song Contest på Altice Arena i Lissabon. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Benjamin till final

Eurovision Vår egen Benjamin Ingrosso är klar för final i Eurovision. Och han får sällskap av danska vikingar och en norsk Eurovisionvinnare.

Dance you off dansade sig inte ut ur tävlingen. Benjamin Ingrosso höll för trycket i den andra semifinalen, som på torsdagskvällen gick av stapeln på Altice Arena i Lissabon, och går till final.

Och det blev en bra kväll på det stora hela, med nordiska ögon sett. Även Danmarks pampiga vikinganummer Higher Ground med Rasmussen är klar final, liksom normannen Alexander Rybak med That’s How You Write A Song. Rybak har ju en solid festivalvana efter att han 2009 med stor marginal vann hela tävlingen med Fairytale.

Övriga finalister från semifinal 2 är Sanja Ilić & Balkanika från Serbien med  Nova Deca, ungerska AWS med Viszlát Nyár, moldaviska DoReDoS med My Lucky Day, ukrainska MELOVIN med The Ladder, australiensiska Jessica Mauboy med We Got Love, slovenska Lea Sirk med Hvala, ne! och nederländska Waylon med Outlaw.