John Ajvide Lindqvist gästar årets Novellfest i Lund. Foto: TT

Novellbio och delad läsning nytt på årets Novellfest

Delad läsning och novellbio är några av nyheterna när det är dags för Novellfest i Lund igen till hösten.

22 och 23 september arrangeras årets Novellfest i Lund. Evenemanget äger rum på Lunds Konsthall, Lunds stadsbibliotek och biografen Kino.
Nytt för i år är att Novellfesten inleds med ”shared reading” på stadsbiblioteket. Det innebär att publiken involveras i läsningen av de utvalda novellerna och tillsammans diskuterar texterna etappvis. Nytt är också att söndagen bjuder på novellbio där den brittiske författaren Julian Barnes högläser novellen ”Berättelsen om Mats Israelsson” ur sin senaste samling ”Citronbordet” via en filmad länk.

Precis som tidigare år blir det också program på Lunds konsthall på lördagen med uppläsningar och samtal med studenter från universitetets författarskola och svenska och nordiska författare.
Medverkande författare i år är John Ajvide Lindqvist, Johanna Holmström (Finland), Viktoria Jäderling, Hassan Blasim (Finland), Ursula Scavenius (Danmark), Jerker Virdborg, Henrik Bromander, Emma Asp och Karin Tidbeck.

Skådespelaren Björn Kjellman kommer också att medverka under Novellfest och läsa en novell av norska författaren Kjell Askildsen.
Studenter från Oslo Musikhögskola kommer också att gästa arrangemanget och spela specialkomponerade stycken inspirerade av novellerna.