Fin travkväll för Joakim Lövgren

TRAV Joakim Lövgren hade en lyckad kväll när Jägersro körde V86-trav på onsdagen. Han satte dit två vinnare inom V86-ramen och presenterade Racing Mange i en strålande författning.

Femårige Racing Mange har varit med i en rad stora årgångsfinaler och tjänat fina pengar – en och en halv miljon – utan att egentligen få det där riktiga genombrottet.
Nu kan det vara på gång.
I V86-inledningen spurtade Lövgrens häst ner motståndet tämligen enkelt till slut på goda 11,2 över 1640 meter.
– Han har inte varit så hållbar tidigare, men nu har han äntligen vuxit upp, blivit stark i kroppen och börjar tåla den här sporten. Jag tror att han kan få en fin säsong och det ska bli kul nu när han börjat med att vara så fräsch och bra, sa ”Jocke” i vinnarcirkeln.

Han vann av bara farten även V86-3 med Croquet Rose som därmed plockade sin andra raka.
– Hon har inte riktigt visat lejonklon förut, men vi tuffade till träningen och i dag kändes hon lite morskare, sa Lövgren.
Peter Ingves firar fina framgångar på Jägersro varje vecka numera och den här kvällen var inget undantag. Utanför V86 (inom V5) vann han med Emma Bjerkås-tränade Patronus – som ersättare för magsjuke Johnny Takter – samt med Jerry Riordans Zenita Kronos.

Inom V86-ramen tog han sin tredje seger för kvällen Petri Puro-tränade Cashback Pellini. I sista sväng såg hästen slagen ut när Dragster pep förbi, men Ingves hade mer att åka med på upploppet.
– Dragster är snabbare och vi kunde inte svara, men jag kände mig inte slagen, sa Ingves efteråt.
Regerande kuskchampion Christoffer Eriksson avslutade Jägersros del av V86:an med att blåsa förbi motståndet på upploppet bakom Björn Lindblom-tränade Ucello Jet, trots galopper på vägen.
V86:an betalade till slut 332 281 kronor för åtta rätt.

Inom V5:an på Jägersro visade Marc Elias upp en riktigt fin Breidabliks Cognac från Conrad Lugauer-stallet. Hästen tog sin andra raka i femte starten och sänkte sitt rekord till 15 blankt över 2140 meter med voltstart.
– Han kändes kanonfin och vann lekande lätt. Det ska bli spännande framöver.
Tania Huisman satte dit Lutfi Kolgjini-tränade Valter LPC i V5-4.
Rätt V5-rad gav 3531 kronor i utdelning och den som följde Ola Axelssons systemförslag i Skånskan kunde kvittera ut en nettovinst på 3131 kronor.

Rätt V86-rad: 7–2–3–5–6–4–3–9

Rät V5-rad: 7–3–1–2–7

Sport i dag

Sportresultat