Förbud mot pälshandel

På landet

San Francisco har beslutat att förbjuda pälshandel rapporterar US Today. Det enda som kvarstår innan lagen blir verklighet är borgmästarens underskrift. Staden blir i så fall den första större staden i landet som gör så.
En talesperson för stadsfullmäktige säger att San Francisco hoppas bli ett föredöme för övriga USA och för världen. Förbudet är planerat att träda i kraft 2019 men kommer inte att omfatta second hand-butiker eller välgörenhet. Butiker kommer att få fram till 2020 på sig att sälja av sitt lager.
Att bryta mot förbudet kommer att ge 500 dollar, cirka 5 000 kronor, i böter per klädesplagg per dag.
Beslutet har föregåtts av en ofta hätsk debatt mellan företrädare för pälsbranschen och butiker med modekläder och accessoarer på ena sidan och djurrättsorganisationer på andra.

×