Sasa Todorovic bedyrar att han bedriver en helt seriös verksamhet i sin bilverkstad och att han aldrig anlitat illegal arbetskraft. Foto: Henrik Lindahl

Bilverkstad: Den gripne jobbade inte för oss

eslöv Den person som gränspolisen grep i tisdags på en bilverkstad i Eslöv var inte anställd på företaget, utan bara en privat gäst på besök.

Det berättar företagets ägare, Sasa Todorovic, för Skånskan.
Han berättar att han drivit sitt företag i många år och han har aldrig haft några problem med polisen. Han har aldrig fifflat med skatten och aldrig anlitat illegal arbetskraft.
Han blev smått chockad när det plötsligt kom in sex poliser i verkstaden i tisdags. Poliserna grep en man som befann sig i lokalen.
– Det är sant att han var här, men han jobbar inte för oss. Han är en släkting till mig som var här på besök. Vi skulle ut och fiska och hade bara stannat till på verkstaden för att ta en kopp kaffe först, berättar Sasa Todorovic som tror att gränspolisen haft spaning på mannen, som är medborgare i ett annat europeiskt land.
– Av någon anledning har de intresserat sig för honom.
Sasa Todorovic berättar att han och hans företag arbetat seriöst med reparation och restaurering av bilar sedan många år tillbaka, och han är mån om företagets goda rykte.
I Skånskans artikel i torsdagstidningen berättade en chef på gränspolisen i generella termer att illegal arbetskraft är vanligt förekommande inom bilvårdsbranschen och att man kan ana ugglor i mossen när det annonseras om biltvätt för 50 kronor.
– Men något sådant har jag aldrig hållit på med. Jag har aldrig tvättat någon bil för 50 kronor, säger Sasa Todorovic.
Han säger också att han redan fått besked om att han inte kommer att bli delgiven misstanke om brott mot utlänningslagen, vilket är en brottsrubricering som kan bli aktuell för företagare som har haft anställda som är utländska medborgare och saknar arbetstillstånd i Sverige.
– Polisen sade det till mig redan vid tillslaget. Eftersom de inte såg honom arbeta här inne blir det ingen anmälan.
Den gripne mannen uppges sitta i förvar hos Migrationsverket i väntan på avvisning.

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...