Stängt mellan Lilla torg och Stortorget

MALMÖ Två decimeter skilde besökarna på Mello Yellos uteservering och fullständig katastrof. Nu stänger gatukontoret passagen mellan Stortorget och Lilla torg.

Så kör du

Om du behöver köra fordon in till Lilla torg så görs det enklast via Engelbrektsgatan. Alternativt Baltzarsgatan-Skomargatan som är en längre sträcka längs mindre gator.

Precis när uteserveringssäsongen ska ta fart stänger gatukontoret vägen för varutransporterna till Lilla torg. En av dem i alla fall, för att rädda sommarnöjet.

– Ett annat alternativ hade ju varit att stänga uteserveringarna, men det hade nog inte varit så populärt, säger Anders Olsson, trafiktekniker på gatukontoret.

Under renoveringen av fastigheten där Mello Yello och Centiliter & Gram ligger har en stor byggställning rests vid passagen mellan Lilla torg och Stortorget. Strax därefter började personer höra av sig om faran med den stora byggställningen som hängde över en av Malmös största uteserveringar. Vid flera tillfällen ska lastbilar varit nära att köra in i byggställningen och ”då skulle du inte vilja vara där”, enligt Anders Olsson på gatukontoret.

– Lastbilarna har bara ett par decimeter tillgodo, hade de svängt fel hade det hela fallit som ett korthus, säger Olsson.

Bygget har tillstånd 2018 ut och därmed ser det ut som att avstängningen kommer vara lika länge. Under tiden får varuleveranser och andra fordon ta sig in till Lilla torg via Engelbrektsgatan eller Skomakargatan-Baltzarsgatan. För privatpersoner är det ingen stor förlust då fotgängare inte kommer att ha några problem att ta sig till Lilla torg. För varutransporterna däremot kan det bli ont om plats vid Lilla torg nu när en av tre passager dit stängs.

 

Så kör du

Om du behöver köra fordon in till Lilla torg så görs det enklast via Engelbrektsgatan. Alternativt Baltzarsgatan-Skomargatan som är en längre sträcka längs mindre gator.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×