Ingen guldmedalj till Lundamuseum

LUND. Skissernas museum hoppades på att vinna pris som årets museum 2018. Istället stal Göteborgs konstmuseum priset på mållinjen.

De tre finalisterna: Göteborgs konstmuseum, Skissernas museum i Lund och The Glass factory i Boda hade tagit plats på scenen på Malmö live. Längre än så blev det inte för när priset till slut avslöjades var det Göteborg som vann.

”Göteborgs konstmuseum är ett utmärkt exempel på hur museer genom strategiskt, målmedvetet arbete kan lyfta fram sina unika förutsättningar, vidareutvecklas och därmed bli ännu starkare aktörer”, säger Mats Persson, generalsekreterare för Sveriges museer.

De senaste åren har konstmuseet Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, Tekniska museet i Stockholm och Marinmuseum i Karlskrona vunnit. Senaste gången ett skånskt museum vann Årets musem var för 14 år sedan då Kulturen i Lund vann.

 

 

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×