Lucas Lennartsson i topp.

V hoppas på dubbelt upp

SJÖBO Vänsterpartiet hoppas kunna bli dubbelt så stort i höstens val.

Partiet har i dag två platser i fullmäktige. Målet i årets val är att erövra två till, säger partiets förstanamn Lucas Lennartsson i ett pressmeddelande och hoppas att det nuvarande stödet i opinionsmätningar för V på runt åtta procent ska hålla fram till valet.
Listan partiet nu presenterar är man nöjd med – förutom på en punkt.
”Det är att vi inte lyckats med att ha varannan kvinna på listan och framförallt inte på valbara platser. Vi kommer att se över våra arbetssätt, eftersom vi fått flera nya medlemmar som är kvinnor för att på olika sätt arbeta för att få in alla på ett bättre sätt i partiarbetet”, säger Lucas Lennartsson.
Däremot tycker han att listan väl speglar både bakgrund, ålder och nya kandidater med erfarna.
1. Lucas Lennartsson, Sjöbo, lärare, 42. 2. Dragan Tanasejevic, Karup, företagare, 76. 3. Daniel Krondahl, Sjöbo, försäljare, 43. 4. Sven Ternov, Hemmestorp, leg läkare, 72. 5. Jon Bolmstedt, Sjöbo, automatiseringsingenjör, 41. 6. Åse Eriksson, Lövestad, kassabiträde, 54. 7. Anna-Maria Eklöw, Lövestad, kulturarbetare, 42. 8. Nicke Olofsson, Sjöbo, pedagog, 41. 9. Kristian Schön, Tolånga, undersköterska, 37. 10. Jennifer Andersson, Sjöbo, kulturarbetare, 28. 11. Wali Ahmad, Sjöbo, lärare, 56. 12. Maria Szcencz Lind, Sjöbo, sjuksköterska, 59. 13. Erfam Laiq, Vollsjö, student, 19. 14. Christina Berggren, Sjöbo, förtidspensionär, 58. 15. Joel Eriksson, Sinclair, Lövestad, kassabiträde, 22. 16. Christina Sjömark, Sjöbo, behandlingsassistent, 54. 17. Måns Eriksson, Sjöbo, byggnadsarbetare, 21. 18. Magnus Johansson, Sjöbo, byggnadsarbetare, 49. 19. Jonas Lövgren, Sjöbo, rådgivare, 47. 20. Tony Jeppsson, Sjöbo, försäkringshandläggare, 58.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev