Malmö FF:s högerback Eric Larsson är osäkert startande mot Djurgårdens IF på onsdag. Foto: Erik Mårtensson/TT

Stort manfall i Malmö FF

FOTBOLL Malmö FF får klara sig utan flera nyckelspelare i onsdagens bortamatch mot Djurgårdens IF.

Truppen samlades på hybridsgräsplanen vid Stadion på måndagen efter fredagens poängtapp mot Giffarna Sundsvall. Och det var många kända ansikten som saknades på den nyanlagda mattan.
Fysioterapeuten Jesper Robertsson gav en lägesrapport till reportrarna längs med sidlinjen.
– Fouad Bachiorou har en nedsatt funktion i baksidan på ena låret, sen om det är en liten bristning eller en retning får vi se. Men han spelar inte mot Djurgården.
Det gör försås inte heller Rasmus Bengtsson, som dock fanns på plats inne på gymmet.
– Rasmus ska göra en kontrollröntgen av lungan på fredag. Är den positiv, så tror jag läkaren ger klartecken för stegvis stegring av träningen, berättar Robertsson.

Andreas Vindheim är borta sedan länge. Men rehabiliteringen går åt rätt håll, även om norrmannen blir borta ett bra tag till från fotbollsplanen.
Islänningen Arnor Traustason klev av mot Gif Sundsvall med smärtor i foten. Men det verkar mest ha varit en säkerhetsåtgärd.
Traustason, som siktar på VM-spel i sommar, fanns i alla fall med på måndagsträningen.
– Jag räknar med att Arnor är redo för spel på onsdag, förklarar tränaren Magnus Pehrsson.

Eric Larsson låg hemma i sin nya lägenhet i Slottsstaden med magsjuka. Men för högerbackens del finns fortfarande en chans att bli fit for fight till Dif-matchen på Tele2 arena.
Annars har MFF lånat in Isak Ssewankambo, som kan vara back up på flera positioner på planen.
Inte heller Markus Rosenberg syntes till på träningsplanen. Men MFF-kaptenen kör vissa pass på egen hand i gymmet, när det blir tätt mellan matcherna.
Magnus Pehrsson och hans stora stab har analyserat fredgagsdebaclet mot Giffarna.
– Vi tappade grunderna i försvarsarbetet i första halvlek. Det kändes som att spelarna helt i onödan blev stressade när Sundsvall rullade runt bollen, förklarar ”MP”.
– Men det blev en väckarklocka, och i andra halvlek var vi mycket tyngre. Samtidigt så tog vi ett par huvudlösa beslut, och helhetsintrycket blev inte alls bra.
Både MFF och Djurgården är revanschsugna inför veckans klassikermöte. ”Järnkaminerna” åkte på ett bakslag i söndags i derbyt mot AIK och föll med 0-2.
Sista träningspasset för MFF på tisdagen är stängd, och därefter blir det avfärd till Stockholm.

Sport i dag

Sportresultat