Polisens kriminaltekniker och hundförare arbetar på platsen där två män i övre tonåren har förts till sjukhus med stick- och skärskador efter ett större bråk på Nydalatorget i Malmö under måndagskvällen. Foto Johan Nilsson/TT

Storbråk på Nydala – två tonåringar skadade

Vid fem i åtta-tiden på måndagskvällen larmades polisen till Nydalatorget med anledning av ett större bråk där minst två personer ska ha fått stick- och skärskador.
Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Larmet kom in till polisens ledningscentral 19.54. Enligt den person som ringde in ska ett större antal ungdomar vara inblandade och enligt uppgifter till polisen ska flera personer ha fått stick- eller skärskador. Såväl polis som ambulanssjukvårdare ryckte ut till platsen.

– När vi kom till platsen var det mycket folk och vi fick avdela folk för att skydda brottsplatsen, säger Anna Göransson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
– Det var ingen hotfull stämning eller så men lite upprört.

På platsen fann man två skadade pojkar i övre tonåren som fördes till sjukhus med ambulans. Även polispatruller skickades till akutmottagningen på SUS i Malmö för att vidta utredningsåtgärder.
– Det är oklart vilken typ av tillhygge som använts men pojkarna hade stick- eller skärskador, säger Anna Göransson.

Hur allvarligt skadade pojkarna är, liksom vad som ligger bakom bråket var fortfarande vid halv tio-tiden på kvällen oklart. Brottsplatsen var då fortfarande avspärrad i väntan på att kriminaltekniker skulle komma dit.

Händelsen rubriceras som mordförsök.

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev