Gustav Malja på Oscherleben.Foto: Kraeling-Foto

Poäng för Malja

RACING Gustav Malja öppnade omedelbart upp sitt poängkonto i Porsche Carrera Cup Deutschland, när han under en lyckad premiärhelg i Oschersleben lade ett stabilt fundament inför resten av säsongen.

Malja, som i år växlat över till Porsche-racing efter att tidigare ha tävlat i formelbil, fick ett positivt besked i sportbilsdebuten när han slutade åtta respektive sexa bland 29 startande i helgens två premiärrace i Tyskland.

Skåningen höll jämna steg med flera av mästerskapets etablerade namn och ligger efter premiären på en fin sjätteplats i sammandraget.
– Det här känns verkligen skönt, säger Gustav Malja.
– Allt har varit så nytt för mig den här veckan och man har funderat en hel del på hur man ligger till. Nu fick jag svart på vitt att jag kan vara med på en vettig nivå direkt från start. Porschen är väldigt kul att köra och jag känner mig verkligen inspirerad inför resten av säsongen.
Trots en lyckad Porsche-debut känner Malja dock att det fanns mer att ge, framför allt i lördagens tidskval där han noterades för åttonde bästa tid men drabbades hårt av trafik runt den förhållandevis korta och knixiga Oschersleben-banan.

Malja känner att Porsche-racingens natur tilltalar honom.
– Det här är en riktigt rolig form av racing och jag älskar verkligen att man kan gå ut och ladda för fullt från första till sista minuten. Det gick aldrig i GP2 eller Formel 2, där däcken dog efter ett par varv.
Nästa race för Gustav Maljas del blir också det en premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup drar igång i samband med F1-tävlingen i Barcelona den 11-13 maj. Malja kör under 2018 både Porsche Carrera Cup Deutschland och den än mer prestigefyllda Supercupen, där alla deltävlingar körs ihop med Grand Prix-cirkusen.

Sport i dag

Sportresultat