Hot om skolskjutning på gymnasieskola

Köpenhamn När eleven avvisades från Sydkustens gymnasium i Ishøj utanför Köpenhamn uttalade han hot om en skolskjutning.
Det blev starten för en massiv polisinsats på måndagen.

Det var vid ett-tiden på måndagen som personal på skolan slog larm till polisen om händelsen. Det blev starten för en stor insats som ledde fram till elevens gripande.
Gymnasieskolan spärrades av och polisen begav sig också hem till den misstänkte gärningsmannen. Enligt BT ska så såväl poliser beväpnade med automatvapen som ambulanser ha funnits på plats vid skolan.

Eleven, en ung man vars ålder ännu inte offentliggjorts, greps i sitt hem i stadsdelen Ågården. Gripandet ska ha gått lugnt till väga, uppger polisen i Köpenhamn Vestegn i ett pressmeddelande. Han anhölls vid tretiden på måndagseftermiddagen.

– I dessa tider tar vi inga risker, sa Kim Christiansen från Vestegnspolisen vid en presskonferens på måndagseftermiddagen, enligt danska TV2.
Mannen har begärts häktad och häktningsförhandlingar kommer att hållas imorgon.

Ekstrabladet uppger att inga vapen hittats i samband med gripandet men att polisen under seneftermiddagen ännu höll på med husundersökningen. Däremot hävdes avspärrningarna på skolan under eftermiddagen. Den gripne ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.